Meny

Shoppingturism = tillväxt och nya pengar

Utländska besökare spenderar nästan halva sin reskassa i svenska butiker. Svensk Handel åker under hösten på turné för att öka kunskapen om besöksnäringens betydelse för handeln.

Idag omsätter shoppingturismen nästan dubbelt så mycket som e-handeln. Under de senaste 20 åren har den svenska shoppingturismen blivit allt viktigare. Det beror till stor del på att allt fler gör shoppingen till målet för resan. Svenskar lägger 27 procent av reskassan på shopping, medan våra utländska gäster spenderar nästan halva reskassan i butikerna. Det betyder att 74 miljarder kronor – motsvarande 11 procent av den totala detaljhandelns omsättning kommer från våra besökare.

Under hösten kommer Svensk Handel tillsammans med Arena för Tillväxt, Svensk Turism, Tillväxtverket, Visita och Visit Sweden ge oss ut på en gemensam satsning i regioner och kommuner för att lyfta besöksnäringen i hela Sverige.

Huvudsyftet med turnén är att öka samarbetet mellan näringslivet, kommuner och regioner för att utveckla besöksnäringen och därmed skapa tillväxt och fler arbetstillfällen. Shopping och handeln såväl som lokala turistattraktioner kan skapa ytterligare potential för näringen när samverkan möjliggörs i nya tappningar.

Ta chansen att lära dig mer om besöksnäringens betydelse för din regions framtid. Träffa Svensk Handel, politiker, tjänstemän och var delaktig i att bygga gemensamma vägar för att utveckla besöksnäringen i din region. Vill du delta på något av seminarierna, skicka ett mail tillsusanne.norden@svenskhandel.se, ange vilken ort du vill delta på.

Turnéstopp 2015

3 september Katrineholm
18 september Göteborg
23 september Örebro
8 oktober Lycksele
14 oktober Mora
22 oktober Åre/Östersund
3 november Uppsala
5 november Karlstad
17 november Gävle
19 november Västervik
24 november Härnösand
26 november Halmstad

 

Läs mer på  http://www.svenskhandel.se/aktuellt-och-opinion/nyheter/2015/shoppingturism–tillvaxt-och-nya-pengar/

 

Publicerad: 2015.08.27  •  Senast uppdaterad: 2015.08.27