Meny

Nytt kortavtal – nu ännu bättre

Kortavtalet som är en av Svensk Handels mest populära medlemsförmåner blir nu ännu vassare. Bland annat halveras kostnaden för kreditkort.

För majoriteten av Svensk Handels medlemsföretag innebär det nya kortavtalet attraktivare villkor med lägre priser än det tidigare avtalet:

Grundavgifter

Debetkort: 0,38 % på köpesumman
Kreditkort: 0,78 % på köpesumman

  • Kostnaden för kreditkort halveras.
  • Ingen kostnad för månadsavgift tillkommer.
  • Du har pengarna på kontot redan dagen efter köpet.

Priserna gäller för nyteckning av kortavtalet. Om du redan har kortavtalet sedan tidigare så börjar priserna att gälla från den 4 januari 2016.

Enbart procentbaserade priser

Priserna ändras från att ha varit både transaktionsbaserade och procentbaserade till att endast vara procentbaserade. Kostnaden för kreditkort halveras. Detta innebär att majoriteten av medlemsföretagen kommer att spara pengar på de nya priserna. För en liten del av våra medlemsföretag kommer dock priserna att innebära en viss höjning. Berör detta dig? Kontakta oss gärna på 010 47 18 520.

Detaljhandeln sparar 1 miljard per år

De nya lägre priserna är ett resultat av ett långsiktigt arbete som Svensk Handel har drivit och som har lett fram till en ny EU-förordning om betaltransaktioner. Syftet är att främja konkurrensen. Svensk Handel uppskattar att regleringen ger en besparing för den svenska detaljhandeln på cirka 1 miljard svenska kronor per år. Läs mer om arbetet här.

Teckna kortavtalet idag