Meny

Kampanj ska minska tiggeriet

Tiggande EU-migranter utanför butiken har blivit vardag för många handlare. Svensk Handel får många frågor från företag som undrar hur de kan hjälpa tiggarna till en drägligare tillvaro på sikt. Tre hjälporganisationer med bas i Rumänien har nu startat en kampanj tillsammans med näringslivet.

Kampanjen ”Hjälp människor som tigger” vill försöka bidra till långsiktig och hållbar förändring i Rumänien. Det handlar om att på sikt ge de utsatta EU-migranterna som tigger på Sveriges gator ett bättre alternativ.

Pengarna som kampanjen drar in går till biståndsorganisationerna Erikshjälpen, Hoppets Stjärna och Hjärta till Hjärta som alla har verksamhet på plats i Rumänien. På webbsidan hjalpmanniskorsomtigger.se finns det mer information om kampanjens arbete och hur du kan bidra.

– Förändring i Rumänien är möjlig. Det går att skapa arbete och inkomstmöjligheter för utsatta EU-medborgare och komma åt orsakerna till den fattigdomsmigration som vi ser idag, säger Richard Klerfors, biståndsansvarig på Hjärta till Hjärta.