Meny

Hatten årets modejulklapp

Från att ha varit en nischad produkt med en smal målgrupp syns den nu på mångas huvuden. Den finns också i garderoben hos män och kvinnor i alla åldrar. Årets modejulklapp är en hatt.

Brett eller smalt brätte, hög eller låg, i många olika material och färgvariationer. Årets modejulklapp må vara en smal produkt men den kan samtidigt ha en mängd olika utseenden. Modister har i århundraden tillverkat olika varianter av hattar och nu spås en renässans för denna historierika produkt.

– Hatten säljs ofta i mindre, nischade butiker men vi ser nu hur alltfler hakar på och utöver andra huvudbonader också har hattar i sitt utbud. I årets julhandel kan du hitta hatten på många platser och vi tror att den kan bli en verklig succé som julklapp, säger Linda Hedström, kanslichef på Svensk Handel Stil.

En hatt kan vara påverkad av rådande modetrender men allt som oftast är den mer tidlös och passar således väl in konsumenters allt mer hållbara garderober.

– Hatten är utan tvekan en spännande produkt då den numer både går hem hos yngre fashionistas och hos äldre gentlemän. Det krävs lite mod för att bära hatt för första gången men när man väl testat är det många som fastnar för livet, säger Elin Frendberg, vd för Svenska Moderådet.

Årets modejulklapp utses av Svensk Handel Stil tillsammans med Svenska Moderådet.

För mer information, ring gärna:
Linda Hedström, kanslichef, Svensk Handel Stil 070 – 561 84 56
Elin Frendberg, Svenska Moderådet, 073- 355 06 38